„Kotáry“ opět v centru Zlína

     Atletický klub Zlín, z.s. s podporou Statutárního města Zlín a Zlínského kraje uspořádal již 75.ročník běhu Zlínem „Přes valašské kotáry“.  Za příjemného slunného, ale chladného počasí se na start v 18ti kategoriích dostavilo celkem 168 účastníků.  Zejména můžeme mít radost z mládeže, kterých startovalo celkem 138. Tento ročník se po tříleté přestávce (1x covid a 2x se běželo na dráze) opět konal v centru Zlína, tedy na tradiční trati, které se „běhá“ od roku 2000.

     V hlavním závodě mužů (8,2 km) zvítězil Lukáš Kučera z VSK Univerzita Brno (Eleven Run team) časem 27:01 min. před Filipem Vabrouškem z AK Zlín (27:31) a Radoslavem Šíblem, Ekodrill Zlín (29:32). Kučera Lukáš se svým třetím vítězstvím v tomto závodě posouvá mezi legendy, i když traťový rekord překonán nebyl.

     V kategorii žen (2,7 km) zvítězila Markéta Věchetová, závodnice SK Speed Brno ve velmi kvalitním čase 9:34 a za letitým rekordem polské reprezentantky A.Gortel zaostala o pouhých 13 vteřin. Na druhém místě skončila Eva Kučerová z Mattoni Free Run Zlín (10:41). Další závodnice výrazně zaostaly.

     V mládežnických kategoriích se dařilo zlínským atletům. Musíme však přiznat, že konkurence z jiným klubů byla malá. Je škoda, že kromě dvou závodníků z AC Sl.Sl.Uh.Hradiště a jedné závodnice z Atletiky Holešov nestaroval nikdo z dalších klubů zlínského kraje. Podrobné výsledky jsou uvedeny na stránkách Results online systém.cz, tak alespoň uvedu „medailisty“ z našeho klubu.

     V kategorii juniorů skončil na 2.místě Adam Sukup před Petrem Minaříkem. Stejná kategorie děvčat – tam byla na 2.místě Karolína Vaňková před třetí Barborou Žaludkovou.

    V kategorii st.žactva zvítězil Tomáš Holík před Radimem Mahďákem a Vlastimilem Kubáčkem, u starších dívek zvítězila Klára Řezníčková před Markétou Sedlářovou a Terezou Žaludkovou. U mladšího žactva skončil na 2.místě Jan Kubeša před Markem Bisem, u děvčat vybojovala druhé místo Štěpánka Babicová před Adélou Habáňovou.

     Atletická přípravka starší – tam zvítězil Petr Králík před Krištofem Smejkalem a Janem Palisou. U dívek byla první Marie Chytilová a třetí Adéla Joklová.

     Minipřípravka chlapců – zde byl první Michal Vaculík před Martinem Patákem a Matějem Cikrytem.  U dívek zvítězila Lenka Latináková.

     Poslední kategorií byla minipřípravka mladší (ročník 2016 a více). U chlapců zvítězil Dominik Eliáš před Vítem Papežem a Ondřejem Havalou. U děvčat patří druhé místo Nele Butorové před Editou Kamlerovou.

     Výše uvedeným a jejich trenérům blahopřeji a současně děkuji všem, kteří se na organizaci závodu podíleli. Organizace bývá náročná a proto ještě jednou všem velký dík a příští rok všechny jménem AK Zlín zvu zase na „Kotáry“

Bohumil Vrána

 

print