Ženy I.ligu uhájily

     Za úmorného vedra se dne 17.8.2024 uskutečnilo v Břeclavě poslední ligové kolo soutěží družstev mužů a žen. Zatímco u mužů už bylo jisté, že se nemohou vyhnout baráži, ženy měly přece jenom přijatelnou pozici pro udržení I.ligy, a to se jim také podařilo.

Muži přijeli k utkání ve velmi oslabené sestavě s tím, že je důležité dobře se připravit báráž, která se bude konat 7.9.2024 (místo konání není dosud známé – snad Uh.Hradiště). I přes tuto skutečnost přítomní závodníci bojovali a je třeba pochválit hostující Petra Sedláře a Lukáše Budíka, slovenského Tomáše Grajcarika, z našich pak Petra Plevu, Jiřího Jílka, Adama Hamšíka, Jana Gureckého, Jana Poláška, Jana Fialu a především „navrátilce“ Pavla Mišurce, a to je moc dobře.

     Družstvo žen bylo mnohem kompletnější, přesto chyběly pro zisk bodů některé důležité závodnice. Např. zraněné Běta Vavříková, Lenka Tomaštíková, dále z různých jiných důvodů Valentina Batani, Mariana Baťová, Nikola Prusenovská a další. Bohužel se navíc zranila Jola Hašová. Nerozumím tomu, že jedna tréninková skupina si v době konání ligy odjede na soustředění. To je vůči ostatním velmi nesolidní a nemělo by se to opakovat.

     Jak už jsem uvedl shora, družstvo žen I. ligu uhájilo a jsem rád, že do baráže nemusíme. Startovalo celkem našich 15 závodnic a pochvalu za bojovnost a snahu týmu pomoci co nejvíce zasluhují všechna děvčata, i když některým se nedařilo úplně podle jejich představ. Konečné 6.místo odpovídá našim současným možnostem. Největší zásluhu měly i tentokráte tradiční opory, a to Slovenky Simona Malatincová (2x 2.místo – 400 m, 400mpř.) a Agáta Cellerová (2. na 100 m, 5.na 200 m) z našich pak Tereza Vondráková (1.místo ve výšce), Natálie Skopálková (1.místo v trojskoku), Markéta Sedlářová (5.v dálce, 4.v trojskoku v novém os. rekordu 11,26 m, 2.ve štafetě 4×100 m), Katka Hálová (5.na 400mpř.), Markéta Prášilová (2.ve štafetě a další drobné body) a hostující – naše odchovankyně – Zuzka Zouharová (4. v běhu na 800 m a 7. na 1500 m a ještě pomohla ve štafetě).

     Závody se pro nás nevyvíjely dobře. Hned v úvodní disciplíně se zranila Jola Hašová a náš největší soupeř – Atletika Poruba – měl po polovině závodů před námi velký náskok a hlavně byl dlouho na třetím místě, zatímco náš tým až sedmý. Postupně se vše měnilo. Favorité Olomouc a Opava Porubu předstihli a my se postupně posunuli na místo šesté. Rozdíl jednoho hlavního bodu mezi Porubou a námi stačil k naší záchraně ligy i pro rok 2025.

Ještě jednou všem děkuji vč. trenérů, bez nichž by to nešlo.

Další hodnocení vč. tabulek soutěží viz vývěska na stadioně.  

JUDr. Bohumil Vrána, ved.družstva žen

print