BRONZOVÁ MEDAILE A POSTUP DO FINÁLE ČR

Starší žákyně AK Zlín, z.s. dosáhly pěkného úspěchu, když v kvalitní konkurenci na Mistrovství Moravy a Slezska družstev obsadily velmi hezké třetí místo a zajistily si postup do finále ČR.

 

Závody proběhly za ideálního počasí, ráno bylo sice trochu chladněji, ale odpoledne zasvítilo sluníčko a oteplilo se. Utkání se zúčastnil neobvykle velký počet družstev – celkem 13. Před námi skončila pouze velmi silná družstva z Vítkovic a Opavy. Ostatní jsme dokázaly porazit.

 

O největší počet bodů se zasloužila Petra Fráňová. Nastoupila na 3 individuální discipliny. Vyhrála tyč v osobním rekordu, ten si vytvořila i v oštěpu a body získala za čtvrté místo. Třetí disciplinou byla výška, kde se dělila o 5.- 6. místo.

Další větší počet bodů přidala Kačka Dlabajová. Vyhrála 200 m přek. ve svém osobním rekordu. Na 150 m doběhla pátá a hlavně se postarala spolu s Věrkou Holubářovou, Klárou Petrášovou a Katkou Pavelkovou o vítězství štafety 4×300 m.

Třetí příčku co se bodování týká obsadila Terka Kašpárková. Nejhodnotnější výkon předvedla v tyči, kde skončila v osobním rekordu druhá, následoval běh na 150 metrů a čtvrté místo. Absolvovala ještě třetí individuální disciplinu a to kouli /8. místo/.

Pouze o bod méně než Terka získala body Bára Škubalová. Její pořadí jsou následující: kladivo třetí místo a koule a disk shodně místo šesté.

Za pozornost stojí také body získané Věrkou Holubářovou. Ta měla být kvůli své borelióze na ozdravném pobytu, ale dala přednost závodům a tím děvčatům pomohla hlavně za druhé místo na trati 300 m, již zmíněné prvenství na dlouhé štafetě a 6. místo na 150 metrů.

Zmínit se je také nutné o Zitě Hubáčkové / body za třetí místo v kouli a šestá na oštěpu / a Verči Koppové / hlavně disk 4. místo a 7. místo za tyč. /

V této silné soutěži jsou cenné všechny bodíky, včetně Markéty Sláčikové / mladší žákyně – osobák v tyči /, Vendy Hanákové, Kačky Pavelkové i Klárky Petrášové. Bojovaly i zbylá děvčata – Kája Karasová, Markéta Balážová i Venda Frůňková.

Výsledky jsou k dispozici na stránkách ČAS.

 

     Celkem se našich děvčat zúčastnilo 14. Bylo by potřeba nastoupit na finále MČR ve větším počtu, abychom mohli postavit více štafet. Konkurence bude ještě daleko větší, než byla nyní.

 

 

 

 

 

Ve Zlíně dne 14.9.2015                                                                    Zdena Mušinská, vedoucí družstva st.žákyň

print